Zadels

LJ Leathers heeft een klein gamma zadels. Deze worden geproduceerd in Argentinië, een land met een lange traditie in de productie van zadels.

Het leder:

Onze zadels worden allen vervaardigd in plantaardig gelooid “pre-oiled” rundsleder zodat reeds bij de eerste rit het zadel aangenaam aanvoelt. Dit leder heeft ook een lange levensduur bij correct gebruik en verzorging.

Quality check:

Al onze zadels worden voor vertrek uit de fabriek via laser gecontroleerd of “rechtheid” zodat u zeker kan zijn dat uw zadel bij aankoop recht op uw paard zal liggen.   

Type kussens:

De meeste van onze modellen zijn zowel met wol gevulde als latex kussen beschikbaar. Bij de zadels waarvan de kussens met latex zijn gevuld kunnen de kussens uiteraard niet worden aangepast. De modellen met wol gevulde kussens geven dan weer het voordeel van de mogelijkheid om aangepast te worden ter hoogte van de kussens.

 Type boom:

Afhankelijk van het model werken wij zowel met een houten of een kunststof boom. Allen hebben ze echter een metalen kopijzer dat onder een pers verstelbaar is.

Aanpassen van uw zadel:

Hebt u interesse in onze zadels maar wil u toch liever professioneel advies? Geen enkel probleem, we werken samen met diverse ruitershops en zadelpassers. Vul onderstaand formulier in en wij brengen u in contact met een professional in uw regio. (Enkel geldig voor België)

Uw Informatie

Vragenlijst informatie zadel passen:

    Zadel informatie

    Aan de hand van de ingevulde vragenlijst kunnen we u meer gedetailleerde informatie bezorgen en u verder op weg helpen tot de aanschaf van een LJ Leathers zadel.