HET JAAR VAN TINE MAGNUS: ‘MIJN DRESSUUR MOET BETER, ANDERS BEN IK KANSLOOS VOOR PARIJS’
image

Vorig jaar was ze de ontdekking van de Belgische eventing. Dit jaar volgde de bevestiging. Tine Magnus kreeg in maart haar eerste selectie in het team. 7 Landenwedstrijden later stond ze in oktober met team Belgium mee op het podium als winnaar van de Nations Cup Serie. Zelfs vier breuken in haar voet hielden Tine niet tegen. ‘Weet je wat ik geleerd heb van al die breuken? Dat ik waanzinnig graag paardrijd. Die paarden zijn mijn drugs. Ik kan niet zonder en word zot als ik niet kan rijden. Dan ben je verslaafd zeker? Ik heb paarden nodig om gelukkig te zijn, los van de sport. Ik heb dat nog eens ervaren na die vier breuken in mijn voet in Boekelo en twee weken niet mocht rijden. Competitie veroorzaakt druk, het paardrijden op zich is ontspannend. Zo voel ik het.’ Compleet verslaafd dus, maar ook bloednuchter als het over haar Olympische kansen gaat: ‘mijn dressuur moet beter, anders ben ik kansloos voor Parijs’, aldus Tine Magnus die doordrenkt is van gezond boerenverstand. Zo blikt ze ook terug op 2023.

Het volledige interview van Kris Van Steen met Tine kan je lezen op Galop.be

Related Blog Posts