Jonge paarden gezond de winter door:

De herfst is aangebroken en de wintermaanden staan voor de deur. Voor veel paardenhouders betekent dit extra werk. Niet iedereen heeft het geluk om hun paarden buiten op droge paddocks te kunnen houden, vooral fokkers ervaren deze periode als een drukke tijd. 

Veulens worden gespeend, jaarlingen en 2-jarigen worden naar de stallen gebracht voor de winter, en de eerste 3-jarigen maken kennis met het zadelmak maken. Het stallen van al deze jonge paarden en zorgen voor voldoende beweging vereist veel organisatie. Belangrijker nog, we mogen het essentiële aspect van voeding niet vergeten!

Naast voldoende beweging hebben deze jonge dieren toegang tot hoogwaardig ruwvoer nodig, zoals hooi of voordroog. Daarnaast is een evenwichtig krachtvoer dat aan hun behoeften voldoet essentieel voor hun voeding. Wat vaak ontbreekt in de winter en wat ze vaak niet voldoende krijgen, zijn de essentiële mineralen en sporenelementen.

In de zomer grazen jonge paarden voornamelijk op goed onderhouden weiden, waarin de nodige sporenelementen en mineralen zitten die essentieel zijn voor hun gezonde groei en ontwikkeling. Deze voedingsstoffen verminderen naarmate de winter nadert en er minder gras op de weiden groeit. Het hooi of voordroog dat in de zomer wordt geoogst, behoudt deze noodzakelijke mineralen en sporenelementen in mindere mate. Daarom is het vooral belangrijk om jonge dieren, die in deze periode alleen hooi of voordroog als basisruwvoer krijgen, deze bouwstoffen toe te dienen in de vorm van voedingssupplementen.

EQUISTRO® MEGA BASE to the rescue !

Een van deze voedingssupplementen is EQUISTRO® MEGA BASE, een uitgebalanceerd mineraal voedermiddel voor paarden dat is ontwikkeld om te voldoen aan hun voedingsbehoeften. Het kan helpen bij het dekken van de basisbehoefte aan mineralen voor alle paarden. Door de dagelijkse dosering aan te passen, kan aan de toenemende behoeften tijdens de opfokperiode worden voldaan.

EQUISTRO® MEGA BASE bevat 3 sporenelementen samen met vet oplosbare vitamines. De componenten zijn specifiek geselecteerd om het skelet, bindweefsel en gewrichtskraakbeen optimaal te voorzien van deze sleutelelementen, waardoor het opgroeiende paard wordt ondersteund in zijn ontwikkeling. MEGA BASE bevat calcium en fosfor op aangepaste niveaus, evenals belangrijke vitaminen, mineralen en gemakkelijk geassimileerde sporenelementen (IPALIGO®) en pre-biotica (ACTIGEN®).

Related Blog Posts